uppdaterad 13 12 16 | ||
Projekt |
||
KindaMat Under tre år har jag haft förmånen att
jobba med ett matprojekt i min hemma kommun, Kinda. I KindaMat har jag
tillsammans med matproducenter/mathantverkare jobbat med att lyfta fram
deras fantastiska råvaror och produkter för konsumenter i vår
bygd. Prata mat med kvalitet hela tiden och överallt. Efter tre års
jobb finns nu mer närproducerat i butikerna, konsumenten frågar
efter produkterna och i kommunens alla kök serveras nu betydligt
mer mat från närområdet. Förhoppningsvis är
detta bara början och fler producenter vågar satsa och konsumenten
har upptäckt mat med kvalitet. Även om nu projektet är
slut finns KindaMat kvar som en ideellförening, läs mer på
www.kindamat.se Nyckelhålet på restaurang Tillsammans med Nyckelhålet på Restaurang informerar, utbildar och certifierar jag restauranger. Nyckelhålscertifieringen är en kvalitetssäkring, garanti för gästen och ett stöd i restaurangens arbete mot mer hälsosamma måltider. För att bli certifierad måste personalen genomgå en utbildning, följa de uppsatta kriterierna och klara den årliga uppföljningen.
|
Min kokbok i bilder Tillsammans med Vuxenskolan arbetade jag 2009 - 2010 med
ett spännande projekt som riktade sig till personer med funktionshinder.
Målet var att göra skräddarsydda matcirklar för just
denna grupp. Jag utbildade cirkelledarna i hälsosam mat samt att
vi provlagade allt i Min kokbok. Boken är tänkt som studiemateriel.
En arbetsterapeut har utbildat i kognitiva hjälpmedel så att
ledarna är ordentligt förberedda för kommande studiecirklar.
Nu finns cirklarna på många håll i landet. |
|
Mat
& Hälsa - Björksnäs Gård 590 39 Kisa - Tel 0494-604
80 - Mobil 076-84 604 80 - e-post: carolina@bjorksnasgard.se
|